Buku

Klik pada buku pilihan anda!

Sebelum Aku Bernikah RM RH Relasi MMUDMZ MHero LI KCSC KAP IMBMS VT UKP Takdir2 Takdir Hero CM BBK Sinergi

Write a Comment

Comment

123 Comments

  1. Salam.Ni nak tanya mmg tak boleh ke baca novel sinergi online sampai habis. sbb kat sini ada sampai bab15 je. jzzk khyeir.

  2. assalamualaikum, senior asyraf. boleh tk abg asyraf ajarkan mcm mne ni menulis cerita . gaya bahasa penceritaan abg dlm VT tu sgt best.
    boleh tk buat kt kawasan yg terbuka sikit, jgn kt hotel. mahal la kt hotel tu. student lagi ni. 😉 thanks senior asyraf

  3. As-salam, kat mana boleh saya dapat novel Sinergi tu eh? sebab bila ke kedai buku semua dak tak ada. sebab terbitan 2010 katanya. dan macam mana nak dapatkan novel abang asyraf yang lain?

  4. assalamualaikum abg asyraf .Abg asyraf memang suka main bola tampar ke?Abg asyraf,macam mana nak bagi UPSR kita lulus?

  5. Assalamualaikum Abg Asyraf,Tahniah di atas kejayaan abg menulis buku ni. i really love the content of your book.betul betul kena pada situasi saya skrg ni.
    Mudah mudahan Allah permudahkan urusan abg Hilal Asyraf dan isteri tercinta,sahabat2 Langit Ilahi dunia dan akhirat.Amin.

  6. Assalamualaikum, boleh tak cadangkan tempat yang berkemungkinan ada VT 2? Setakat ni semua tempat saya pergi tak ada. Terima kasih 🙂

  7. assalamualaikum, tahniah atas penghasilan novel2 akhi. x sabar nk tggu untuk novel takdir3. semoga akhi sentiasa dirahmati Allah.. 🙂

  8. Assalamualaikum hilal asyraf. sy dah beli buku takdir2 dan sy x sabar menantikan buku takdir 3..soalan saya bila agakny takdir3 akan dikeluarkn???…dan saya nk beli buku takdir1 (sblm ni baca pinjam kwn punya), dimana ya sy boleh beli ny??..sbb sy nk wat koleksi buku cerita takdir…tahniah sy ucapkn sbb menghasilkn buku yg menarik disamping memberi pengajaran & kesedaran kpd sy…satu-satuny novel genre aksi yg mjadi minat saya…tahniah dan terima kasih, teruskn usaha memberi inspirasi menerusi penulisan en..

  9. Assalamualaikum. Hilal Asyraf, nanti ada buku baru di pasaran tk? Saya minat sangat dengan buku-2 yg hilal tulis, semua memberi inspirasi. Buku hilal jelas dan mudah difaham. Subhanallah, terima kasih. Semoga akhi sentiasa dirahmati Allah ta’ala.

  10. assalam abg hilal bila buku takdir 3 nk keluar? sy minat sngt cite tu saya ad baca sebahagian site tu dekat laman web tp sy x puas hati x dpt bc habis nanti bila buku itu keluar bagitau ok sy doakan abg berjaya dunia akhirat amin

  11. assalamualaikum w.b.t. nk tny,,ntuk novel Takdir 1 & 2 saya dah baca,,,
    Bla pula keluaran untuk pelengkap trilogi Novel Takdir, Novel Takdir 3: Janji-NYA Yang Tidak Termungkir????

  12. Pertama kali saya baca buku VT saya qasa novel ni adalah buku yang paaaaling perfect pernah saya baca.dlm buku tu ada cerita sedih,lawak,paling sedih sampai nangis dan yang paaaling saya suka ada lah dlm buku tu ada banyak tarbiyah yg bgi saya sedar .klau VT2 geqam sangat mcm diri seniqi plk yg kna.saya memang suka sangat3 dengan buku hilal asyraf.harap ada sambungan untuk vt2.teruskan usaha ya hilal asyraf.
    (Umur darjah 5 .sorry klau ada salah dn silap )

  13. Assalamualaikum…..buku takdir 3 dah keluar kat psaran ke belum….dan dekat mane kedai yang menjual buku takdir dan takdir 2 di selangor.

  14. nak tanya ni….buku buku ni banyak di jual di mana ……….SMO KE,PUSTAKA SERI INTAN KE,KE KEDAI BUKU BANGGOL……………TOLONGLAH SAYA……………………………………………………………………………………………………………………………………………

    • Untuk di area Kuala Terengganu, saudara boleh dapati buku-buku ini di Kedai Buku SMO baru yang terletak di Wakaf Tengah. Di Pustaka Seri Intan juga ada tapi limited.

  15. Setakat ini, sy sudah dapatkan novel motivasi ‘erti sebuah kehidupan’.. ‘Langit Ilahi 1 & 2’.. ‘Relasi’ dan ‘sinergi’. Sy harap dapat kumpulkan kesemua novel2 drpd langit Ilahi,.. Alhamdulillah,memang terbaik!! ^_^

  16. assalamualaikum . .
    Nak tanya . kalau buku yang dah lama macam Remaja Mulia , masih available ke dekat mana-mana kedai ? kalau still ada , boleh tak list kan nama tempat yang available buku Remaja Mulia di kawasan Johor Bahru .. Nak sangat beli !!!!!

  17. assalamualaikum..sy berminat sgt dgn buku matahari..sy pnh pinjam dr kwn sy..kalau bleh sy nk memiliki sendiri..tp buku tu dah agak lme…masih ade jual secara online x???

  18. Assalammualaikum, saya mencari buku sinergi.
    Saya cuba buat tempahan secara on9 di kedai buku on9.. Namun pihak mereka juga gagal untuk dapatkan buku ni.
    Bagaimana ya cara untuk saya dapatkan buku ini?

    Terima kasih.

  19. assalamualaikum…
    nak tanye…
    watak dalam setiap novel yg abg tulis ade kaitan antara satu sama lain ke,
    abg memang saje pilih name yg same ???
    tqrima kasih..

  20. assalam… buku misi hero tu ada kaitan dgn buku hero ke? lagi satu… buku takdir:cahaya yang tidak terpadam tu memang buku first ye? means… takde sebelumnya… thanks kerana jawab

  21. as salam penulis novel sinergi..
    sy nk tye,watak irfan hakimi dalam novel sinergi tu adakah dia wujud dlm dunia realiti?
    atau rekaan smatA oleh penulis..sekadar nk tahu..tq

  22. Salam and greetings
    Bro hilal asyraf you did a great writing on ‘untuk kita pendosa harapan masih ada’.
    thanks for making that book.

  23. salam,bg sya yang tnggal d kelantan,agk susah lah nak bli bku2 ni sbb sya prnah ke SMO,tp xde…kt sykt. ja’far rawas pn xde,so mcm mna tuk dapatkan eak,sbb sya masih lg pelajar,xpndai sngat nk tmpah gna online,akaun bank pn sya xpandai gna… satu lgi,saya dh prnah baca novel Takdir 1 dn 2,tp sya tak jmpa pulak iklan utk n. Takdir 3,saya yang ktinggalan atau mmg xkluar lgi?maaf jika sya trsilap bicara…

  24. Assalammualaikum . Saudara Asyraf, maaf seandainya boleh anda maklumkan bila agaknya jualan murah buku keluaran Langit Ilahi pada tahun ini?

  25. Assalamualaikum . Nak tanya , novel langit ilahi dah tak jual lah dah habis stok ke ? Lagi satu keimanan adalah paksi tu takde kat popular eh ?

  26. assalamualaikum, nk tanya.. sy nk beli buku sebelum aku bernikah 2.0 memeluk sempurna.. tp xde dlm list pun.. da xde jual on9 ke?

    • Waalaikumussalam. sila hubungi Pengurus Langit Ilahi Store – Saudara Afif – pada nombor 0134749869 untuk tempahan. terima kasih..

  27. salam,bg sya yang tnggal d kelantan,agk susah lah nak bli bku2 ni sbb sya prnah ke SMO,tp xde…kt sykt. ja’far rawas pn xde,so mcm mna tuk dapatkan eak,sbb sya masih lg pelajar,xpndai sngat nk tmpah gna online,akaun bank pn sya xpandai gna… satu lgi,saya dh prnah baca novel Takdir 1 dn 2,tp sya tak jmpa pulak iklan utk n. Takdir 3,saya yang ktinggalan atau mmg xkluar lgi?maaf jika sya trsilap bicara…

    • Wassalam.
      Kalau begitu, saudara boleh cuba hubungi Pengurus Langit Ilahi Store – Saudara Afif – pada nombor 0134749869 untuk sebarang tempahan buku. Kemudian, untuk buku Novel Takdir 3: JanjiNya Yang Tidak Termungkir – bakal terbit pada Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2015.
      Terima kasih.

  28. assalamualaikum..ramai tnya takdir3 keluar ke belum..jadi, kalau dah keluar, tolong letak dalam store ye supaya kami semua dapat beli buku tersebut :)..terima kasih

  29. Assalamualaikum. Abang asyraf ada tak buat offer kat student ipt untuk jadi agen buku2 di atas tu? Kalau tak ada, harap dipertimbangkan✌

    • Waalaikumussalam.
      Kami pernah buat dulu. Tapi fikir balik, macam tidak berbaloi.
      Sebab bukan kami yang terbitkan buku-buku ini. Ada syarikat lain yang menerbitkannya.

      Maka untuk jadi ajen dan dapat harga terbaik, sebaiknya yang berminat jadi ajen tu terus menghubungi syarikat-syarikat yang menerbitkan buku-buku di atas ini. Kami di Langit Ilahi tak mampu nak beri harga terbaik tersebut. 🙂

      • Oh begitu. Kalau tak menyusahkan abang asyraf, boleh saya tahu cara nak hubungi syarikat penerbitan tu? Saya berminat sangat nak baca dan jual buku2 abang terutamanya kat anak2 muda sekarang✌

  30. Assalamualaikum abang asyraf. Boleh saya tanya,novel takdir 3 sudah diterbitkan atau belum. Sebab saya dah pergi pesta buku 2015 tapi tak nampak pula takdir tiga. Mohon diberi pencerahan. Terima Kasih.

  31. Salam abg hilal asyraf. Saya nak beli online novel takdir 3. Sebab saya nak cukupkan koleksii trilogi takdir. Jadi bagaimana caranya? Trima kasih.

  32. Assalamualaikum…. tumpang tanya, novel terasing memang x diulang cetak ke? Novel tu diperlukan bagi menyambung kisah relasi…hehe

  33. Assalamu’alaikum, wr.wb
    Saya dari Indonesia, saya sangat senang buku buka, terutama buku Takdir. Takdir2, Takdir3, dan Langit Ilahi… bagaimana caranya saya bisa dapat/beli buku tersebut.
    Wassalam…….

  34. Assalamualaikum nak tanya, buku batu bata kehidupan dan langit ilahi masih ada stok baru tak? Saya mencarinya di kedai buku popular

  35. Kepada Hilal Asyraf
    Saya Abdul Muthalib bin Abdul Hadi, Sebagai pembaca buku berkajuk ‘UNTUK KITA PENDOSA ‘
    hati saya berasa puas Kerana jiwaku memang apa yang dikatakan oleh buku tersebut. kata-kata yang di susun oleh Saudara IN SYA ALLAH mudah-mudahan kta semua mendapt
    petunjuk dari Allah. Saya Ucapkan Terima kasih dan saya tetap mendoakan anda sukses dalam berjuang amin.

  36. Assalamualaikum abg hilal
    Buku lagenda dah keluar ke belum?
    Terima kasih utk abg hilal krn menghasilkan karya2 yg power utk golongan remaja seperti saya
    Novel misi hero tu sambungan novel hero ke
    Sekian

    #takdir1,2,3
    #hero

  37. Assalamualaikum..saya nk tnya..dimana saya bole dapatkan buku remaja mulia dgn remaja harapan?novel tu masih dicetak lg atau pon tidak ya?

  38. Salam akh, di mana boleh dapatkan novel Takdir 2? Online agen ke? Sebab kat bookstore da cari takde pula

    • Waalaikumussalam. Ya, di kedai2 mungkin telah habis. Saya suggest anda hubungi terus pihak penerbit – Galeri Ilmu – dan beli terus daripada mereka secara online.

      Boleh google nombor contact mereka. 🙂